Izvor: B92, 16.Apr.2010, 18:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stara trešnja
Prilikom gradnje restorana moralo je biti posečeno staro trešnjino drvo, i po njemu je ovaj restoran nazvan.
Adresa: Petra Lekovića 26B
Telefon: 011/ 3540 - 565
Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 1.00 (kuhinja radi od 9.00 do 24.00)
Gradski prevoz: Autobus - 23, 37, 53; Tramvaj - 12, 13
Kartice: Visa, Visa Electron, Dina, MasterCard, Maestro
Bašta ili terasa: da, letnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bašta, 60 mesta
Prilaz za osobe sa invaliditetom: prilaz je omogućen, ali toalet nije prilagođen
Muzika: akustična, uživo utorkom, sredom, četvrtkom i petkom
Jelovnik: na srpskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vegetarijanski meni: da
Vrsta kuhinje: nacionalna
Glavna jela: od 370 do 675 dinara
Dnevni meni: da, po istim cenama
Doručak: da
Rezervacija: neophodna za više od četiri osobe
Prostorija za nepušače: da
Zakup: da, uz meni restorana
Nov simpatičan ambijent, osvežen raznim cvetnim i biljnim dekoracijama i velikom baštom, sa veštačkom fontanicom i mini-potokom koji žubori pored vas, i mnogo prozora i svetlosti čine ovo mesto lepim kutkom Banovog brda.
Već na prvi pogled meni odiše domaćim jelima i predjelima, tu su pečenja, riblji (rečni i morski) i roštiljski specijaliteti, kao i brojna jela po porudžbini.
Karta pića je zanimljiva, pa ovde možete popiti dobru čašicu klekovače ili lincure, dok vinska karta ima bogatu ponudu, od vrhunskog suvog belog vina frascati, do domaćeg šampanjca.
Preporuka konobara odnosila se na specijalitete od pilećeg mesa ili tunu sa bademom, te smo uz tunu probali punjeni pileći file orijental.
Obilne porcije, lepo garnirane i poslužene „uz osmeh", ukusno meso i iznenađujuće lepo servirana tuna — slasno, a po vrlo povoljnoj ceni.
Raznovrsno povrće u prilogu uz piletinu, pomfrit i dinstani šampinjoni, kao i lepo iseckana kupus salata, bili su, uz tunu sa marinadom od sitno seckanih badema koja je ovde pripremljena van svake konkurencije, zaista „da poližeš prste".
Zasladili smo se palačinkama i starom dobrom baklavom, koja je bila nešto suvlja ali ipak dovoljno slatka i ukusna.
Bogata ponuda jela i pića, ali i cigara i cigarilosa koje možete kupiti na šanku, uz dobru uslugu kakvu smo i očekivali u poznatom restoranu domaće kuhinje, dovoljan su razlog da kažemo da se ovde vredi vratiti i okušati neke od specijaliteta kuće, poput lignji ili plate stara trešnja za dve osobe, koja je već čuvena i po kvalitetu i po količini roštilja na njoj.
Obrok za dvoje, sa desertom, bez vina, košta 1.900 dinara.