Stara trešnja

Izvor: B92, 16.Apr.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara trešnja

Prilikom gradnje restorana moralo je biti posečeno staro trešnjino drvo, i po njemu je ovaj restoran nazvan.

Adresa: Petra Lekovića 26B

Telefon: 011/ 3540 - 565

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 1.00 (kuhinja radi od 9.00 do 24.00)

Gradski prevoz: Autobus - 23, 37, 53; Tramvaj - 12, 13

Kartice: Visa, Visa Electron, Dina, MasterCard, Maestro

Bašta ili terasa: da, letnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bašta, 60 mesta

Prilaz za osobe sa invaliditetom: prilaz je omogućen, ali toalet nije prilagođen

Muzika: akustična, uživo utorkom, sredom, četvrtkom i petkom

Jelovnik: na srpskom jeziku

Osoblje govori: engleski jezik

Vegetarijanski meni: da

Vrsta kuhinje: nacionalna

Glavna jela: od 370 do 675 dinara

Dnevni meni: da, po istim cenama

Doručak: da

Rezervacija: neophodna za više od četiri osobe

Prostorija za nepušače: da

Zakup: da, uz meni restorana

Nov simpatičan ambijent, osvežen raznim cvetnim i biljnim dekoracijama i velikom baštom, sa veštačkom fontanicom i mini-potokom koji žubori pored vas, i mnogo prozora i svetlosti čine ovo mesto lepim kutkom Banovog brda.

Već na prvi pogled meni odiše domaćim jelima i predjelima, tu su pečenja, riblji (rečni i morski) i roštiljski specijaliteti, kao i brojna jela po porudžbini.

Karta pića je zanimljiva, pa ovde možete popiti dobru čašicu klekovače ili lincure, dok vinska karta ima bogatu ponudu, od vrhunskog suvog belog vina frascati, do domaćeg šampanjca.

Preporuka konobara odnosila se na specijalitete od pilećeg mesa ili tunu sa bademom, te smo uz tunu probali punjeni pileći file orijental.

Obilne porcije, lepo garnirane i poslužene „uz osmeh", ukusno meso i iznenađujuće lepo servirana tuna — slasno, a po vrlo povoljnoj ceni.

Raznovrsno povrće u prilogu uz piletinu, pomfrit i dinstani šampinjoni, kao i lepo iseckana kupus salata, bili su, uz tunu sa marinadom od sitno seckanih badema koja je ovde pripremljena van svake konkurencije, zaista „da poližeš prste".

Zasladili smo se palačinkama i starom dobrom baklavom, koja je bila nešto suvlja ali ipak dovoljno slatka i ukusna.

Bogata ponuda jela i pića, ali i cigara i cigarilosa koje možete kupiti na šanku, uz dobru uslugu kakvu smo i očekivali u poznatom restoranu domaće kuhinje, dovoljan su razlog da kažemo da se ovde vredi vratiti i okušati neke od specijaliteta kuće, poput lignji ili plate stara trešnja za dve osobe, koja je već čuvena i po kvalitetu i po količini roštilja na njoj.

Obrok za dvoje, sa desertom, bez vina, košta 1.900 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.