Šta žene vide u predsedniku Francuske?

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta žene vide u predsedniku Francuske?

Francuski predsednik Fransoa Oland stiže u utorak u posetu Sjedinjenim Državama, a američke medije već danima "muče" pitanja srca, a ne bilateralnih odnosa.

Od "velikog pitanja" da li će Fransoa Oland na predsedničku večeru kod Baraka Obame doći sam - uzgred odgovor je da, doći će sam - do pitanja: šta žene uopšte vide u Fransoa Olandu?

"Šta, za ime sveta, žene vide u njemu", pita se komentator "Blumberga", precizirajući da je reč "o niskom čoveku sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stomačićem", kako ga opisuju i francuski novinari: "Na svom skuteru, izgleda kao profesor sociologije... pa zašto onda njegove seksualne ludorije nastavljaju da fasciniraju intelektualnu elitu u Francuskoj i šire?"

Partnerka mu je bila socijalistkinja Segolen Rojal, majka njegovo četvoro dece - iako se nikad nisu venčali. Zatim, Valeri Trirvajler, politička novinarka. Nikad se nisu venčali. I, sada, glumica Žili Gaje: afera je obelodanjena kad je predsednik na skuteru opažen ispred njenog stana...

"Saznali smo da, kad je reč o ženama 'le predsednika', nije sve u seksu, ili nije samo u seksu. Ono što izdvaja Olandove afere je - klasa", navodi "Blumberg", primećujući da je reč o suštinskoj razlici u odnosu na afere američkih političara, kojima su "glave došle" prostitutke, žene "sumnjivog porekla", studentkinje na praksi u Beloj kući...

"Oland nije 'klijent broj 9'. Njegove družbenice zrače šikom."

I - nije reč samo o Olandu, tu su i njegovi prethodnici.

Nikola Sarkozi oženio je glamuroznu manekenku Karlu Bruni, posle razvoda od (takođe) glamurozne (druge) žene. Razonoda Žaka Širaka je, navodi "Blumberg", javna tajna.

Fransoa Miteran je sa ljubavnicom u tajnosti dobio i dete. Teško je naći kralja iz linije Lujeva koji nije igrao vanbračne igrice. Luj III je, u trećoj godini svoje vladavine u devetom veku, poginuo kad je pao sa konja (danas bi bio skuter) - jureći devojku... Doduše, nije bio oženjen...

Kad je reč o seksu, Francuzi se razlikuju od svih drugih. Zato im ne smeta sama preljuba. U slučaju Olanda, smeta im što predsednik aktuelni ljubavni trougao nije "izveo" otmenije.

"Ja, predsednik republike, postaraću se da moje ponašanje bude za primer u svakom trenutku", rekao je kad je na izborima pobedio Sarkozija.

Sarkozi danas ocenjuje Olandovo ponašanje kao "smešno". Jedna Olandova sugrađanka u nedavnoj izjavi za "Njujork tajms" ocenjuje da Oland "čini da svi Francuzi izgledaju kao idioti".

U očekivanju dugo najavljivanog sastanka sa papom Franjom, francuski "Mond" objavio je karikaturu na kojoj Oland stiže kod pape na skuteru, sa dve ženske na zadnjem sedištu.

"Ko sam ja da sudim", pita se na karikaturi papa. Ipak, usmeravanje pažnje na predsednikov privatni život nije tako loše za Olanda. Čak 77 odsto Francuza smatra da je ljubavna afera privatna stvar i protiv su "povlačenja po medijima".

Oland čak beleži rast rejtinga, posebno u ženskom biračkom telu, otkad je preljuba obelodanjena, navodi "Blumberg" i zaključuje: "Muškarci koji se nedolično ponašaju su, izgleda, seksi."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blumberg: Šta žene vide u Fransoa Olandu?

Izvor: Blic, 09.Feb.2014

Francuski predsednik Fransoa Oland stiže u utorak u posetu SAD, ali američke medije već danima "muče" pitanja srca, a ne bilateralnih odnosa. ..Od "velikog pitanja" da li će Fransoa Oland na predsedničku večeru kod Baraka Obame doći sam - uzgred odgovor je da, doći će sam - do pitanja: šta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.