Šta treba da znate o partneru pre braka?

Izvor: B92, 08.Jan.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta treba da znate o partneru pre braka?

Odgovori na određena pitanja mogu da ukažu na to da li vaša veza ima budućnost. Pogledajte listu pitanja koje bi trebalo da postavite svom partneru pre nego što se upustite u zajednički život.

Foto: graur codrin / FreeDigitalPhotos.net


Opsesivna kupovina cipela ili gledanje pornografskih sadržaja u slobodno vreme su sigurno stvari koje bi vaš partner trebalo da zna o vama još na početku veze.

Da stvari treba postaviti na samom početku odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i na podelu kućnih poslova, a to posebno važi za one koji planiraju dugoročnu vezu sa partnerom.

Škakljivo pitanje da li potencijalni životni saputnik još uvek održava neki "stari plamen" bi takođe trebalo da bude razmotreno.

Ovakva nepristrasna istraga se pojavljuje u testu, koji je sastavila londonska firma „Bros Benet". Ona navodi suštinska pitanja koja svaki par treba da postavi pre nego što odluči da živi zajedno ili da „stane na ludi kamen".

Test, između ostalog, uključuje pitanja kao što su: koliko novca svaki partner zarađuje, koliko dece žele i da li su za njihovo državno ili privatno obrazovanje.

„Nema poslodavca koji će ponuditi posao nekome bez razmatranja njegove podobnosti za tu poziciju, pa isto tako par ne bi trebalo da se obeća na doživotni zavet bez ovakvog istraživanja. Uspešni odnosi su izgrađeni na poštenju, a prevara na bilo kom nivou je izdaja tog osnovnog principa. Nema mnogo smisla u izgradnji budućnosti sa nekim, ako obe strane nisu spremne da budu iskrene", kaže Rut Bros, partner u advokatskoj kancelariji.

Kviz takođe uključuje pitanja o tome da li su im karijere kompatibilne.

Jedan par slavnih ličnosti koji bi mogli da imaju koristi od takve diskusije su Kejt Vinslet i Sem Mendes, koji su se razišli prošle godine, nakon sedam godina braka. Stručnjaci smatraju da se on osećao "slomljenim" zbog njenog uspeha.

Pa tako, pre nego što započnete zajednički život o svojoj drugoj polovini bi trebalo da znate sledeće:

- Kakav ima odnos prema novcu? Da li je štedljivac ili rasipnik?

- U kakvom je odnosu sa porodicom? Koliko najbliži članovi njegove/njene porodice utiču na donošenje važnih odluka u njegovom/njenom životu?

- Da li želi decu i koliko? Da li je za njihovo državno ili privatno obrazovanje?

- Da li se slažete u religioznom smislu? U kom „verskom duhu" želi da odgajate decu?

- Kako izgleda njegov/njen odmor iz snova?

- Da li bi se odrekao/la karijere kada dobijete decu?

- Da li je tradicionalista? Da li smatra da žena treba da bude domaćica, a muškarac „onaj koji zarađuje"?

- Da li kod njega/nje postoji neki plamen stare ljubavi koji još uvek tinja?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.