Šta sve kriju McDonald’s krompirići?

Izvor: Domino Magazin, 17.Jul.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sve kriju McDonald’s krompirići?

Pa, malo više nego što ste očekivali...

Svi volimo McDonald’s krompiriće! A Big Mac bez njih i koka kolice je skroz nezamisliv. Ali moramo da vam otkrijemo jednu tajnu. Pomfrit iz Meka kj malo više od krompira prženog u dubokom ulju. Wired otkriva šta sve ima u njima!

Sodium Acid Pyrophosphate

Dodaje se kako bi krompirići zadržali lepu boju i posle pripreme.

Biljno ulje

U stara dobra vremena McDonald's je pekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << krompiriće u goveđoj masti. Ali devedesetih je mast izašla iz mode pa su potrošači tražili da se pređe na ulje. Sada se krompirići peku u mešavini biljnih ulja u koju se dodaje aroma goveđeg loja.

I još ulja

Da, pomfrit se peče dva puta. Prvi put u fabrici a drugi put u restoranu. U ulje se dodaje aditiv po imenu TBHQ (tertbutylhydroquinone) koji u visokim dozama nije baš dobar za zdravlje. Laboratorijski pacovi su dobili rak.

Dekstroza

Šećer zapravo u koji se krompirići kratko umoče. Što im onda daje hrskavost i aromu.

So

I naravno malo soli. Na kraju samo dodajte kečap i zadovoljili ste vašu potrebu za brzom hranom u obliku masnoća, soli i šećera. Prijatno.  photo: james

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.