Šta su to generacijske razlike

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su to "generacijske razlike"

Koliko uopšte mogu da budu slični roditelji i deca? Nemačka umetnica Frauka Tilking pozabavila se upravo ovim pitanjem u svom foto-projektu "Generacija".

“Generacija” je serija fotografija kojom Frauke Tilking (Frauke Theilking) pokazuje razlike i sličnosti između generacija... Tilkingova se fokusira na razlike između parova majka/ćerka i otac/sin, stavljajući ih u prvi plan bez "šminke" i "ometanja" kao što su odeća ili pozadina...

I dok mnogi ljudi pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se "odvoje" ili distanciraju od svojih roditelja tako što drastično menjaju svoj izgled (ili se samo odsele), fotografije Frauke Tilking pokazuju da nikada ne možete da potpuno "izbegnete" ono što ste dobili rođenjem...

Ponekad je lako da se zaboravi da su i naši roditelji jednom bili mladi, ali kada se ovako gledaju roditelji i deca koji su jedni pored drugih - u isto vreme imamo priliku da virnemo u budućnost i da bacimo pogled u prošlost.

Photos: Frauke Theilking

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.