Šta se dešava nakon smrti slonice Tvigi VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 14:07

Šta se dešava nakon smrti slonice Tvigi VIDEO

Slonica Tvigi, simbol beogradskog Zoološkog vrta, "Vrta dobre nade", preminula je juče u 58. godini.

Tvigi je bila jedan od najstarijih stanovnika zoo-vrta prestonice i jedna od omiljenih životinja među posetiocima i decom.

Reporterka emisije "Jutro" Milica Savić obišla je danas beogradski zoo-vrt, gde je potražila odgovore na pitanja o tome šta se dešava dalje sa Tvigi.

Biolog Kristijan Ovari rekao je da će se Tvigi od sada nalaziti u prirodnjačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muzeju.

"Ima ona još mnogo neispričanih priča. Osim što će večno biti u našim srcima,Tvigi još uvek može da pomogne generacijama mladih veterinara, tako da će biti u muzeju. Bio je to jedan prirodan proces", kaže Ovari.

Tvigi je inače imala 58 godina, a on je otkrio i koliki je prosečan životni vek slonova.

"Prosečni životni vek im je oko 50 godina, sve preko toga je gratis", rekao je Ovari, a opširnije pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.