Šta mislite o cvetnom tepihu na Trgu republike? VIDEO

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta mislite o cvetnom tepihu na Trgu republike? VIDEO

U bulevarima, na razdelnim ostrvima, imamo zidove sa ukrasnim biljem. Ono što se sada priprema na Trgu republike je cvetni tepih.

Postoje plan, skica, crtež, pa čak i neki modeli ovog najnovijeg cvetnog tepiha.

Biće pravljen po uzoru na onaj u Briselu, koji je najviše fotografisan na svetu.

"Belgijske arhitekte će isprojektovati to, naravno po motivima zadatim. Mi želimo da to bude neki od tradicionalnih naših motiva, pirotskog ćilima. Oko konačnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenja će se verovatno izjašnjavati građani", kaže za TV Prvu Slobodan Stanojević, direktor JKP Gradsko zelenilo

Sve će se praviti od rezanog prirodnog cveća.

Kako Stanojević kaže, ovim stajemo rame uz rame sa velikim evropskim metropolama. Ovaj cvetni tepih trebalo bi da bude od 16. do 19. aprila na Trgu republike.

Više o tome u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.