Šta je papa poručio novim kardinalima?

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je papa poručio novim kardinalima?

Papa Franja dao je danas neku vrstu bon-ton saveta novim kardinalima, odabranoj grupi 19 velikodostojnika rimokatoličke crkve koji mu pomažu da uobliči crkvenu politiku i koji će jednog dana birati papinog naslednika na funkciji.

Papa je danas rekao novim kardinalima, da izbegavaju ponašanje kao da su na kraljevskom dvoru.

"Nema intriga, nema ogovaranja, nema paktiranja radi sticanja moći, nema povlašćivanja", glase papine saveti novim kardinalima.

Franja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao kardinalima, koje je okupio u Crkvi svetog Petra, da moraju da budu "sveci", a da bi to postali, prema njegovim rečima, oni jednostavno moraju da vole one koji se ponašaju prema njima neprijateljski ili pričaju loše o njima.

"Osmehujte se onima koji to možda ne znaju da cene", rekao je papa, koji zagovara poniznost i pokušava da reformiše crkvenu hijerarhiju u kojoj često vladaju arogancija, egoizam, zatucanost i pokvarenost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa poučio nove kardinale kako da se ponašaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2014

Papa Franjo dao je danas neku vrstu bon-tona savjeta novim kardinalima, odabranoj grupi 19 velikodostojnika rimokatoličke crkve koji mu pomažu da se uobliči crkvena politiku i koji će jednog dana birati papinog nasljednika na funkciji. Papa je danas rekao novim kardinalima, da izbjegavaju ponašanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.