Šta će se dogoditi ako kralj Čarls umre? Poznato i šta čeka Kamilu

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 17:43

Šta će se dogoditi ako kralj Čarls umre? Poznato i šta čeka Kamilu

Svet je šokirala vest da kralj Čarls ima rak, pa se mnogi pitaju kakva će biti sudbina monarhije u budućnosti.

Nakon što je kralj Čarls otišao na manju intervenciju, u bolnici su otkrili i da ima karcinom. Kako se navodi, kralj se oseća dobro, zahvalan je svom medicinskom timu i zasada će nastaviti da bude na čelu monarhije.

On je želeo da podeli svoju dijagnozu sa svima baš u cilju ohrabrivanja ljudi da se pregledaju i podizanju svesti kada je karcinom u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanju.

Sada je jedno od glavnih pitanja šta će se dogoditi u slučaju njegove smrti, kao i kako će izgledati sve s obzirom na to da znamo da je već sve unapred pripremljeno, te da se operacija nakon smrti kraljice Elizabete zvala Londonski most.

Operacija Most Menai je ime za operaciju u slučaju kraljeve smrti, a kako kaže bivši kraljevski službenik, planiranje ovoga je počelo odmah prvog dana nakon što je umrla kraljica Elizabeta.

Nakon obaveštavanja britanske vlade i lidera Komonvelta, zastave širom države biće spuštene na pola koplja. Očekuje se da će sahrana za kralja Čarlsa početi odmah nakon objave vesti o njegovoj smrti. Nakon perioda nacionalne žalosti, on će biti položen u Memorijalnu kapelicu Džordža VI u Vindzoru.

Princ Vilijam će odmah postati kralj, ali će zvanična ceremonija krunisanja biti malo odložena kao i slučaju kralja Čarlsa. Kejt Midlton će postati kraljica supruga, dok će sledeći u redu za presto biti njihova deca, a princ Hari je u redu tek posle njih. To znači i da će ostatak porodice dobiti nove titule, pa bi tako mali princ Džordž postao novi princ od Velsa, dok će Kamila postati kraljica udovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta će se dogoditi ako kralj Čarls umre? Poznato i šta čeka Kamilu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2024

​Svijet je šokirala vijest da kralj Čarls ima rak, pa se mnogi pitaju kakva će biti sudbina monarhije u budućnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.