Srpski reditelj o koroni: Bolest je ozbiljna, perfidna i dugo traje VIDEO

Izvor: B92, 18.Nov.2020, 12:06

Srpski reditelj o koroni: "Bolest je ozbiljna, perfidna i dugo traje" VIDEO

Filmski reditelj Srdan Golubović koji je bio zaražen koronavirusom smatra da je "dobro poršao", jer nije imao teži oblik ove infekcije, te dodao da ne zna kako se zarazio.

"Nisam imao neki teži oblik, ali moram da kažem da je bolest veoma opasna, perfidna i dugo traje. Iscrpljujuća je i zaista iz ličnog iskustva, ljudi zaista treba da se paze, vrlo je ozbiljna stvar. I sve mere koje postoje i strah je prilično opravdan", rekao je Golubović, uključivši se u "Jutro" na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Televiziji "Prva".

On je i apelovao na sve, posebno u naredne dve nedelje koje se apostrofiraju kao kritične, da se "maksimalno paze i minimalno kreću i rade samo stvari koje moraju da rade".

Na pitanje hoće li filmska industrija da "preživi" ovo vreme, Golubović je rekao da se serije snimaju i da život ipak može da se odvija.

"Kao i neke druge oblasti, kao i privreda, tako da mislim da možemo i mi. Svi paze da uslovi bezbednosti budu na najvišem nivou, ali nikad to nije moguće 100 odsto", naveo je on.

Njegov film "Otac" ušao je u uži krug za nagradu Oskar, te navodi da očekuje i da dobije ovu prestižnu nagradu Američke filmske akademije.

"Nadam se, mislim da film ima sve refernce koje ima za to - imao je veliku premijeru u Berlinu, nagradu u Berlinu, nominaciju Gorna Bogdana za najboljeg evropskog glumca. To je zaista jedna velika stvar", podvukao je Golubović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.