Srpski ministar predložio da se sruši OŠ Vladislav Ribnikar

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 14:18

Srpski ministar predložio da se sruši OŠ "Vladislav Ribnikar"

Današnji povratak đaka u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", nakon nezapamćene tragedije kada je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbeđenja, dočekala su podeljena mišljenja.

Naime, dok neki smatraju da se deci ne sme uskratiti pravo na odlazak u školu, te da bi povratak u školske klupe trebalo vršiti postepeno, drugi smatraju da to nije pametna ideja.

Pročitajte i: Incident ispred škole na Vračaru; Roditelj za B92.net: "Strepim, jako mi je teško" FOTO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministar privrede Rade Basta predložio je putem svoje objave na Instagramu da se škola u kojoj je izvršeno masovno ubistvo sruši.

"Pozivam na jedinstvo vlasti i opozicije da se na mestu škole napravi spomen-park za nastradalu decu kako bi ostalo večno sećanje na njih. Da se sadašnja škola sruši, a da se nova škola napravi negde u okolini“, napisao je on na Instagramu.

Podsetimo, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" trinaestogodišnji K. K., pored toga što je usmrtio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, ranio je još šestoro i nastavnicu istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.