Srpska narodna pesma se orila u centru Zagreba: Svi se razveselili VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 18:33

Srpska narodna pesma se orila u centru Zagreba: Svi se razveselili VIDEO

U okviru jednog jutarnjeg hrvatskog TV programa zaorila se danas srpska pesma.

Zapravo, u uživo prenosu prikazan je snimak iz centra Zagreba na kojem su izvesna gospođa i Indira Levak (nekadašnji vokal grupe Colonia) u duetu otpevale staru srpsku pesmu "Ivanova korita".

"Bol boluje lijepa Anka...", glase stihovi dobro poznatog hita koji je gospođa zdušno otpevala uz pratnju muzičara, a narodu koji se okupio oko nje, nije trebalo mnogo da se razgali i počne da tapše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ritmu muzike.

Pesmu "Ivanova korita" napisao je Milutin Popović Zahar, a otpevala ju je Merima Njegomir.

Merima je 2001. godine snimila pesmu "Ivanova korita", koja je za kratko vreme postala veliki hit, i vremenom postala klasik. Autor pesme, naš istaknuti kompozitor i tekstopisac, govorio je za medije o nastanku pesme i inspiraciji za nju.

- Mnogo sam slušao o "Ivanovim koritima", koja se nalaze u podnožju Cetinja, tako da sam ovu kompoziciju dugo nosio u srcu. Moj otac je rođen u tom kraju i govorio mi je da je ta voda mnogo lekovita, čak je majku za 50. godinu braka tamo odveo. Ja nikad nisam bio, jer kažu da se ne ide bez voljenih osoba. Pa, ako se ponovo oženim, neću propustiti priliku da odem i da probam tu lekovitu vodu, o kojoj je govorio i sam Njegoš - rekao je jednom prilikom Zahar.

Zahvaljujući izvanrednom izvođenju Merime Njegomir, čuvena pesma postala je vanvremenski hit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.