Srpska manekenka bila je Armanijeva muza 90-ih, šetala je pistom uz Naomi; evo gde je sad FOTO

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 13:35

Srpska manekenka bila je Armanijeva muza 90-ih, šetala je pistom uz Naomi; evo gde je sad FOTO

Prva srpska manekenka koja se našla na naslovnoj strani časopisa "Vogue" bila je Ivana Stanković.

Pored toga što je uspela da se probije do samog vrha, ona je, takođe, sarađivala sa najvećim svetskim brendovima i šetala pistom uz Naomi, Lindu, Sindi, a veliki Armani je nagovorio da se ošiša na kratko.

"Armani je gospodin, on je jednako stil. Na kraju su me on i njegovi saradnici nagovorili da se ošišam iako ja to nisam htela. Uvek mi je bio san da imam dužu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosu, sa njom izgledam i lepše i mlađe", rekla je jednom Ivana.

Ispričala je i da je, s druge strane, vrlo zahtevno bilo raditi sa Kelvinom Klajnom.

"Ali kada sam čula koliko ću biti plaćena po satu za to da na meni probaju i šiju modele, kao i da će sa njom biti Kejt Mos – predomislila sam se".

Ivana se prijavila na konkurs zagrebačkog magazina "Svijet", koji je organizovao domaći izbor za „Fordovo lice“. Onda ju je modna agencija Ford pozvala da radi za njih u Njujorku. Zbog posla je morala vanredno da završi poslednja dva razreda srednje škole, ali znala je da ide u nešto što voli.

I desio se uspeh. Osvanula je na naslovnici španskog uzdanja magazina Vogue i, kao prva srpska manekenka koja je to uspela, vinula se u zvezde modnog sveta.

Onda su velika imena redom počela da je zovu, među njima i Dona Karan, Donatela Versaće za reviju na čuvenom Španskom trgu u Rimu, Roberto Kavali, Guči, Armani, Dolče i Gabana…

Bila je Armanijeva muza, a na pisti koračala uz Naomi Kembel, Kejt Mos, Sindi Kroford, Kristi Terlington, Klaudiju Šifer, Lindu Evangelistu, Evu Hercigovu.

Ivana je ostala poznata i po čuvenoj kampanji za naočare brenda Roberto Kavali sa Brusom Vilisom.

Nakon svetskih uspeha, Ivana se skrasila u Beogradu. U međuvremenu je izdala par knjiga sa o svom životu i karijeri modela.

"Moji 'penzionerski' dani su lepi, ispunjeni ljubavlju, srećom, nekim stvarima za koje nisam imala vremena. Živela sam život u koferu, ali bio je to život o kome sam sanjala. Ja i sada putujem mnogo, ali turistički, tako da i u tome uživam. Ali mnogo mi znači to što i dalje imam ponude iz inostranstva za razna snimanja, editorijale… mnogo mi znači jer znam da, ako poželim, mogu da se vratim poslu“, ispričala je ona pre par godina.

Godine 2017. se verila sa Dejanom Božovićem, koji godinama živi i radi u inostranstvu, a u javnosti bi povremeno procurila tek poneka zajednička fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je prva srpska manekena koja je osvanula na naslovnici časopisa "Vogue"

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2022

Prva srpska manekenka koja se našla na naslovnoj strani časopisa "Vogue" bila je Ivana Stanković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.