Srećna zaposlena mama

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećna zaposlena mama

Balansirati između svih obaveza stvarno nije jednostavno. Ipak, dobra organizacija može vam pomoći da budete srećnija i zadovoljnija zaposlena mama.

Planiranje

Dan ranije napravite spisak namirnica koje su vam potrebne za doručak, ručak, večeru. Možda vam ovo izgleda preterano, ali olakšava život, jer kad stignete s posla kući, imate više vremena za porodicu.

Takođe, možete da pripremite hranu unapred (za vikend, kada ne radite), i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostavite u zamrzivač. Tako da, ukoliko se zadržite na poslu ili ne možete da stignete da skuvate obrok, samo podgrejete ručak iz zamrzivača.

Rotiranje poslova

Osmislite plan rotacije obaveza: neka jednog dana vaš partner sprema večeru, a vi perite sudove, drugog dana obrnuto. Zatim, jednom vi uspavljujte dete, drugi put muž. Ukoliko se budete pridržavali ovog rasporeda, uskoro ćete videti pozitivne efekte.

Ne opterećujte se banalnostima

Ne opterećujte se previše lickanjem svakog ćoška u stanu, jer je u ovom periodu važnije da što više vremena provodite sa svojom decom. Naučite da živite sa tim da vam u stanu nikad neće biti onoliko uredno kao pre dolaska deteta. Videćete vremenom da to i nije toliko važno kao sreća vaše porodice.

Vreme za opuštanje

Ako želite da držite sve konce u rukama, morate da imate vremena i za sebe. Ostavite sebi bar jedan sat svake, ili svake druge večeri, nakon što stavite dete u krevet, i uživajte u dugoj i toploj kupki, pričajte sa drugim mamama na forumu ili čitajte. Možete da izaberete i bilo koju drugu aktivnost u kojoj uživate.

Oslobodite se osećaja krivice

Ne obraćajte pažnju na priče da su majke koje rade loše, i da je bolje da ostanete kod kuće sa detetom dok ne odraste. Važno je samo da što više svog slobodnog vremena posvetite detetu, a ne kućnim poslovima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.