Sprema se biografski film o papi Franji

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se biografski film o papi Franji

Argentinski reditelj Alehandro Agresti planira da snimi biografski film o poglavaru Rimokatoličke crkve Franje, prvog pape iz Latinske Amerike, prenosi časopis "Varajeti".

Film o nekadašnjem nadbiskupu Buenos Ajresa Horheu Bergolju, trebalo bi da nosi naziv "Historia de un cura" (Priča jednog sveštenika), a igraće ga Rodrigo de la Serna poznat po ulozi u filmu "Dnevnik motocikliste".

"Papa Franja teži ka tome da promeni stvari", rekao je za "Varajeti" jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << producenata filma pablo Bosi.

"On može da se posmatra kao revolucionar i privlači pažnju i onih koji nisu katoličke vere", prenosi AP.

Film bi se snimao u Argentini, Italiji i Nemačkoj. Još uvek se ne zna kada će film biti prikazan, niti da li će biti na španskom ili italijanskom jeziku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sprema se biografski film o papi Franji

Izvor: B92, 03.Sep.2013

Argentinski reditelj Alehandro Agresti planira da snimi biografski film o poglavaru Rimokatoličke crkve Franje, prvog pape iz Latinske Amerike, prenosi časopis "Varajeti"...Film o nekadašnjem nadbiskupu Buenos Ajresa Horheu Bergolju, trebalo bi da nosi naziv "Historia de un cura" (Priča jednog sveštenika),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.