Spajdermen ostavio transparent mira u Hongkongu

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajdermen ostavio "transparent mira" u Hongkongu

Francuz Alen Rober, zvani Spajdermen, popeo se jutros uz fasadu jednog nebodera u Hongkongu i na vrh zgrade postavio "transparent mira".

Ovaj 57-godišnji avanturista poznat je po ilegalnom penjanju uz fasade poznatih zdanja svetskih metropola, a pre današnje akcije izdao je saopštenje u kojem apeluje na hitne pregovore demonstranata i vlasti u Hongkongu.

Rober se popeo na 68 spratova visoku zgradu u finansijskoj četvrti, po veoma toplom i vlažnom vremenu. Tokom uspona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvio je transparent na kojem su bile iscrtane kineska i hongkonška zastava, kao i stisak ruku.

"Možda će ovo što radim stišati tenzije i izmamiti osmehe. Bar se nadam", rekao je Rober.

Protesti u Hongkongu traju nedeljama, a počeli su zbog protivljenja građana predlogu zakona o ekstradiciji koji predviđa izručenje osumnjičenih Pekingu. Spajdermen se više puta uspešno popeo na vrhove zgrada u Hongkongu, dva puta samo na neboder koji je i danas osvojio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.