Sofija Kopola o mračnoj strani Elvisovog života VIDEO

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 23:00

Sofija Kopola o mračnoj strani Elvisovog života VIDEO

Poslednji film Sofije Kopole ”Prisila” pojavio se u svetskim bioskopima godinu dana nakon filma ”Elvis” Baza Lurmana, ali je rediteljka u novom intervjuu za NME izjavila da nije zabrinuta da filmovi imaju sličnu temu ili da će se publika zasititi istih filmova o slavnom “kralju rokenrola”.

Kopola ističe je da je to zato što njen film ne govori o Elvisu, već o njegovoj ženi Prisili Prisli i dodaje da je bila očarana njenim memoarima iz 1985. godine ”Elvis i ja” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je želela da ispriča priču o Elvisu kroz vizuru njegove supruge.

“Njena knjiga zapravo govori o tome kako je odrastala i o njihovom zajedničkom životu. Film ne govori o njegovoj muzičkoj karijeri, nego o privatnom životu. Smatram da je to drugačija strana iste priče, što je čini još zanimljivijom. Publika će videti i drugu stranu njihovog života i razmišljati o njoj. Elvisov život i dalje je intrigantan i aktuelan, posebno mlađim generacijama. Smatram da je moj film drugačija priča, ali se ipak s Lurmanovim filmom nadopunjuje i oni čine jednu celinu”, rekla je Kopola.

Elvisovo i Prisilino prijateljstvo počelo je kada je ona imala 14 godina, a preraslo je u romansu koja se završila brakom kada je ona imala 21, a on 32 godine. Bili su venčani šest godina, od 1967. do 1973. Sofija je napomenula da je htela da približi gledaocima njihov odnos bez da osuđuje njihovu vezu i Elvisa.

“Film prikazuje odnos tog slavnog para, ali pokazuje i njihovu ljudsku stranu, a ja sam tome pokušala da pristupim osetljivo i da ne osuđujem Elvisa. Nisam želela da on bude negativac”, priznala je Kopola, dodavši da ga to definitivno “ne stavlja na pijedestal.”

Film ”Prisila” ne izbegava teške teme, poput Elvisovih izliva besa i ćudljive naravi. Taj mračni deo njegovog života za koji javnost nije znala otkriveni su u filmu i u memoarima Prisile Prisli koja ih je stavila u prvi plan. Elvisova supruga bila je izvršna producentkinja filma pa je moguće da je dopriniela scenariju.

Film govori i o njihovim sukobima i konačnom razvodu, iako je Prisila izjavila da su njih dvoje ostali bliski prijatelji.

“Mislim da se borila za taj brak i patila je zbog razvoda, ali na kraju još uvek smatra da je on ljubav njenog života”, zaključila je Sofija Kopola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.