Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2016, 08:53 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sočne svinjske rolnice
Za ove rolnice potrebni su svinjetina od buta, kuvana šunka, kulen, dimljeni sir...
Potrebno je za 2 osobe:
1. Meso istanjite tučkom, posolite i pobiberite, ali samo s one strane na kojoj će biti punjenje. Na svaku šniclu stavite tanak list šunke, dimljenog sira i nekoliko kolutova kulena.
2. Punjene šnicle čvrsto urolajte, krajeve dobro uvucite i pričvrstite čačkalicom ili metalnim štapićem za ražnjić, da sir ne bi iscurio tokom pečenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ispržite na vrelom ulju sa svih strana.
3. U istom tiganju prodinstajte s.eckane šampinjone, dok ne puste vodu. Dodajte brašno, sipajte bujon i nastavite da dinstate na laganoj vatri, uz stalno miješanje da se ne naprave grudvice.
4. Rolovano meso isjecite na kriške. Sos začinite po ukusu, sipajte u vatrostalnu činiju i rasporedite kriške mesa. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
(novosti)
Nastavak na Nezavisne Novine...