Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2016, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sočne svinjske rolnice

Za ove rolnice potrebni su svinjetina od buta, kuvana šunka, kulen, dimljeni sir...

Potrebno je za 2 osobe:

1. Meso istanjite tučkom, posolite i pobiberite, ali samo s one strane na kojoj će biti punjenje. Na svaku šniclu stavite tanak list šunke, dimljenog sira i nekoliko kolutova kulena.

2. Punjene šnicle čvrsto urolajte, krajeve dobro uvucite i pričvrstite čačkalicom ili metalnim štapićem za ražnjić, da sir ne bi iscurio tokom pečenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ispržite na vrelom ulju sa svih strana.

3. U istom tiganju prodinstajte s.eckane šampinjone, dok ne puste vodu. Dodajte brašno, sipajte bujon i nastavite da dinstate na laganoj vatri, uz stalno miješanje da se ne naprave grudvice.

4. Rolovano meso isjecite na kriške. Sos začinite po ukusu, sipajte u vatrostalnu činiju i rasporedite kriške mesa. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

(novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.