Smrt Šinejd OKonor se ne tretira kao sumnjiva: Policija utvrđuje okolnosti

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 14:01

Smrt Šinejd O'Konor se ne tretira kao "sumnjiva": Policija utvrđuje okolnosti

Juče, 26. jula nas je zauvek napustila irska pevačica Šinejd O'Konor.

Iako su mnogi ubeđeni da je pevačica izvršila samoubistvo, jer je to u nekoliko navrata ranije već pokušavala, londonska policija izvestila je danas da se smrt pevačice ne tretira kao "sumnjiva".

"Šinejd O’Konor je pronađena bez svesti juče, nešto posle podneva, u svom londonskom domu. Odmah je alarmirana Hitna pomoć, ali pomoći joj nije bilo i lekari su samo mogli da konstatuju smrt", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje se u saopštenju londonske policije.

Izveštaj sa lica mesta već je prosleđen forenzičarima, precizirali su, kako je preneo BBC.

Podsetimo, Šinejd O’ Konor bila je irska kantautorka i dobitnica Gremi nagrade.

Bila je politička aktivistkinja, a njeni stavovi o religiji, ženskim pravima, ratu i zlostavljanju dece često su izazivali kontroverze kako u Irskoj tako i u svetu. Posebno su poznati njeni javni istupi protiv Vatikana, kao kada je 1992. u emisiji Saturday Night Live pocepala fotografiju Ivana Pavla II. Nakon toga je 2009. napala Benedikta XVI i optužila ga da zataškava slučajeve seksualnog zlostavljanja dece od katoličkih sveštenika.

Tokom karijere Šinejd O'Konor je sarađivala sa mnogim muzičarima i učestvovala je na brojnim dobrotvornim koncertima.

Šinejd O'Konor je rođena 8. decembra 1966. u Dablinu. Jedno je od petoro dece Džeka i Mari O'Konor. Šinejdini roditelji su se razveli kada je ona imala samo 8 godina. Troje starije dece otišlo je da živi sa majkom, i oni su, kako je Šinejd tvrdila, bili fizički zlostavljanj, a o svojim traumama iz detinjstva je često javno govorila.

Smrt sina Šejna (17), koja se desila u januaru 2022. godine, duboko je potresla Šinejd. On je, naime, pre samo 18 meseci izvršio samoubistvo, nakon što je pobegao iz bolnice, što je Šinejd dotuklo i čini se da taj tragičan događaj nikada nije prebolela.

U svom poslednjem tvitu ona je objavila fotografiju sina Šejna i napisala:

"Od tada živim kao polumrtvo biće. On je bio ljubav mog života, svetiljka moje duše", napisala je pevačica koja je nedavno promenila veru i prešla u islam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija se oglasila povodom smrti Šinejd O'Konor

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2023

Šinejd O'Konor preminula je juče, 26. jula u 56. godini. Kako su naveli zvaničnici, smrt slavne pjevačice ne tretira se kao sumnjiva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.