Smanjenje težine bez negativnih efekata

Izvor: B92, 28.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje težine bez negativnih efekata

Novi preparat "tensofensin" može da pomogne gojaznim osobama da smanje težinu bez sekundarnih efekata, pokazalo je istraživanje koje je sprovela grupa danskih naučnika s Univerziteta u Kopenhagenu.

Istraživanje je sprovedeno tako što je nekim gojaznim osobama iz grupe od 203 dobrovoljca na kojima je sprovedeno kao terapija davan "tensofensin", a drugi su dobijali placebo.

Nakon šest meseci, dobrovoljci koji su primali "tensofensin" izgubili su deset kilograma više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onih kojima je davan placebo.

Naučnici su ustanovili i da je "tensofensin" izazvao samo blaže sekundarne efekte kao što su nesanica ili konstipacija (zatvor), prenela su francuska glasila.

"Tensofensin" deluje na neurotransmitere kao što su noradrenalin, serotonin i dopamin i na taj način reguliše osećaj gladi i pomaže pacijentima da manje jedu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skida kile bez problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2008, 17:37

KOPENHAGEN - Novi preparat "tensofensin" može da pomogne gojaznim osobama da smanje težinu bez sekundarnih efekata, pokazalo je istraživanje koje je sprovela grupa danskih naučnika s Univerziteta u Kopenhagenu...Istraživanje je sprovedeno tako što je nekim gojaznim osobama iz grupe od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.