Slovenija: Papuče Bela kuća u čast Melanije Tramp

Izvor: B92, 22.Jan.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Papuče "Bela kuća" u čast Melanije Tramp

Fabrika papuča "Kopitarna" iz Sevnice iznenadila je kupce prestižnom linijom papuča koju je nazvala "Bela kuća", sa jasnom aluzijom Melaniju Tramp, rođenu u tom slovenačkom gradiću.

Slovenački mediji pišu da su iz "Kopitarne" taj ekskluzivni model poslali američkoj prvoj dami, prenosi Hina.

Kolekciju elegantnih papuča u krem i ljubičastoj varijanti kreirala je dizajnerka Maja Štamol.

Jedan primerak papuča sa šljokicama i ukrasima od pravog krzna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslat je u Njujork Melaniji Tramp, uz želju proizvođača da ih prva dama SAD koristi u Beloj kući, navodi ljubljanski nedeljnik "Mladina".

Kolekcija je izrađena u ograničenom broju. Za kupce još nije u redovnoj prodaji, ali se može naručiti kod proizvođača.

Izborom imena kolekcije unapred je izbegnut mogući prigovor Trampovih advokata u Sloveniji koji su upozorili da su imena i prezimena povezana sa porodicom Tramp zaštićena i da se ne smeju koristiti u profitabilne svrhe bez izričitog odobrenja.

Sevničani su ponosni na bivšu sugrađanku i očekuju da će zbog nje biti popularniji.

Gradonačelnik Srečko Ocvirk, iako pozvan, nije otputovao na jednu od mnogobrojnih propratnih svečanosti uz inauguraciju Donalda Trampa jer mu ministarstvo privrede nije odobrilo putne troškove, navodi Hina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papuče 'Bijela kuća' po cijeni od 55 eura

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2017

Slovenska tvornica papuča Kopitarna iz Sevnice, rodnog mjesta Melanije Tramp, lansirala je prestižnu liniju papuča koju je nazvala 'White House' (Bijela kuća)...Ne treba previše  mudrosti za zaključak kako je 'White House' aluzija na bivšu sugrađanku Melaniju Tramp kojoj su, navodno, predstavnici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.