Slovački liptovski jastučići

Izvor: Domino Magazin, 03.Jan.2014, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački liptovski jastučići

Viljuškom po ex-YU: Vojvođanska kuhinja

Za testo: 500 gr krompira; 125 gr oštrog brašna tip 400; 100 gr mekog brašna tip 400; 3 kašike vode; 1 žumance; 25 gr griza; so. Za fil: 200 gr svežeg kravljeg sira; 1 žumance; biber; luk vlašac; malo soli. Za preliv: 200 gr mesnate slanine; 3 dl slatke pavlake

Napraviti krompir testo i na obrašnavljenoj površini razviti  na debljinu od 3-4 milimetra. Iseći na kvadrate veličine 5x5 centimetra. Na svaki staviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << fil od sira i viljuškom stisnuti rubove. Dobijene jastučiće kuvati u slanoj ključaloj vodi oko 10 minuta.

Preliv napraviti tako što se kratko proprži sitno seckana slanina i doda neutralna pavlaka, pa se zaliju kuvani jastučići.

Viljuškom po ex-YU:

Vojvođanska kuhinja



Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.