Sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 17:45

"Sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo"

Glumici Mileni Radulović koja je optužila Miroslava Aleksića, vlasnika škole glume za silovanje ali i još četiri ženske osobe koje su pohađale istu školu, podršku su pružile Žene u crnom, zbog hrabrosti koje su pokazale, kako navode i poručuju da je najvažnije progovoriti o zločinima prema ženama koje, kako ističu, ne okružuje samo ćutanje, nego i krivica i sramota.

"Odgovornost je društva da ih sluša, čuje i razume, da im pruži sav mogući prostor koji im >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potreban, a odgovornost medija da o onome što se njima desilo ne izveštavaju na tabloidan način, jer na taj način obezvređuju njihovu preživljenu patnju", piše u saopštenju.

Sigurna kuća podržava Milenu Radulović, i sve ostale koje su preživele nasilje od Miroslava Mike Aleksića uz očekivanje da će on biti adekvatno kažnjen, jer, kako je navedeno u saopštenju koje je potpisala koordinatorka Vesna Stanojević, njegovo ponašanje je nešto što je slično ponašanju mnogih nasilnika u Srbiji koji koriste moć i mogućnost da iskorišćavaju devojke i žene, a da godinama prolaze nekažnjeno.

"Smatramo da sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo, kao što smo i imali priliku da čujemo, i priliku da se kroz dugogodišnji rad sretnemo sa takvim slučajevima", saopštila je Sigurna kuća.

Podsetimo, glumica Milena Radulović u svojoj ispovesti govorila je o tome da ju je Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

"Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture", navela je Radulovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.