Slavni košarkaš o ratu u Izraelu: Ubistvo i nasilje Hamasa nad nedužnim ljudima je terorizam FOTO

Izvor: B92, 12.Okt.2023, 17:11

Slavni košarkaš o ratu u Izraelu: "Ubistvo i nasilje Hamasa nad nedužnim ljudima je terorizam" FOTO

Košarkaš Lebron Džejms oglasio se povodom nasilja na Bliskom istoku nakon što je Hamasove trupe izvele smrtonosni iznenadni napad na Izrael.

Džejms je osudio akcije u kojima je ubijeno preko 1.000 Izraelaca.

"Pustošenje u Izraelu je tragično i neprihvatljivo", navodi se u saopštenju na društvenoj mreži Iks.

"Ubistvo i nasilje Hamasa nad nedužnim ljudima je terorizam. Porodica kompanije SpringHill upućuje naše najdublje saučešće Izraelu i jevrejskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednici. Molimo se za mir u regionu i ponavljamo našu stalnu posvećenost borbi protiv mržnje u svim njenim oblicima. Svi moramo da radimo na tome da ova tragedija ne širi još više mržnje, rasizma i antisemitizma."

Džejms Lebron nije prva osoba iz javnog života koja je osudila napade u Izraelu. Podršku Izraelu uputili su Džastin Biber, Madona, Dejvid Švimer i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.