Slavni glumac se nalazi u trećem stadijumu raka krvi: Ne plašim se da umrem VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 22:54

Slavni glumac se nalazi u trećem stadijumu raka krvi: "Ne plašim se da umrem" VIDEO

Slavni glumac Sem Nil (76) nalazi se u trećem stadijumu raka krvi. Ispričao je detalje svoje borbe. Junak kultnog filma "Park iz doba jure" hrabro se bori sa opakom bolešću.

Glumac Sem Nil rekao je za Australian Story da hemioterapija nije dala rezultate, ostavljajući ga time u "borbi za život", ali da sada eksperimentilani lek daje efekta. Slavni glumac boluje od angioimunoblastičnog limfoma T-ćeilija.

Uprkos obećavajućim vestima, glumac je rekao da zna da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to nee trajati zauvek, lekari su mu rekli da će lek jednom prestati da deluje, a on je spreman za to.

"Ni na koji način se ne bojim smrti. To me ne zabrinjava. Nikada me nije zabrinjavalo od samog početka, ali bi me živciralo. Iznerviralo bi me jer postoje stvari koje želim da radim. Vrlo iritantno, umiruće. Ali ne bojim se toga", poručio je.

Glumac je na Instagramu objavio fotografiju iz perioda kada je primao hemioterapiju: "Bilo je trenutaka u prošloj godini kada sam morao da se pogledam u ogledalo i nisam bio lep prizor, oduzeto mi je dostojanstvo".

Sem Nil koji je u martu rekao da boluje od kancera, saznao je da ima rak krvi tokom putovanja na Novi Zeland prošle godine, nakon karantina zbog kojeg je dve godine bio onemogućen da se vrati kući i vidi svoju porodicu. Njegov sin Tim je za Australian Story ispričao je da je vest o dijagnozi usledila nakon sat vremena nakon što se glumac vratio kući.

"Kada je spustio slušalicu, i kada smo seli, zajedno smo kratko plakali. Trebalo je da to bude srećan dan, nije mogao da ostane", dodao je sin slavnog glumca. A Nil je dodao: "Bio sam u stvarnoj borbi za život. I sve je bio novi svet i prilično alarmantan svet. Primao sam tri ili četiri meseca konvencionalne hemioterapije koje su brutalne".

Sin ga je posetio dok je primao terapiju i bio je šokiran koliko je njegov otac bio slab. "Bio je samo, znate, kost i koža. Smetalo mu je što sam se uznemirio zbog toga i rekao mi je da ga izlažem stresu. "O čemu pričaš, tata?", prisetio se tog susreta.

Kada su pomislili da se situacija popravila, saznali su da se rak vratio, u ozbiljnoj formi.

Glumac je u remisiji već 12 meseci, ali priznaje da je "'spreman na činjenicu da će na kraju lek prestati da deluje". "Znam da imam rak, ali to me zapravo ne zanima. To je izvan moje kontrole. Ako to ne možete kontrolisati, nemojte ulaziti u to", smatra on. Glumac sprema infuzije svake dve nedelje i tako će biti sve dok lek deluje. Opisao je te terapije kao "vrlo mračne i depresivne".

Sem Nil je prvi put otkrio da boluje od raka u memoarima "Did I Ever Tell You This".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sem Nil progovorio o borbi s rakom: Ne bojim se smrti

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2023, 13:33

Glumac Sem Nil (76), kojeg svi pamte po glavnoj ulozi u filmu "Park iz doba Jure", ranije je ove godine otkrio kako boluje od raka krvi koji je u trećem stadijumu. Sad je podijelio svoje trenutno zdravstveno stanje i naglasio kako se "ne boji smrti".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.