Slavna manekenka progovorila o borbi sa opakom bolešću: Jednom nogom sam u grobu

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 22:01

Slavna manekenka progovorila o borbi sa opakom bolešću: "Jednom nogom sam u grobu"

Linda Evanđelista u novom intervjuu za "WSJ Magazine" otkrila je da joj je pre pet godina dijagnostikovan rak dojke i da je prošla kroz dvostruku mastektomiju. Iako je slavnom supermodelu kancer otkriven još u decembru 2018, o ovoj teškoj borbi je tek sada obavestila javnost.

Ova 58-godišnjakinja istakla je da joj je rak dojke otkriven tokom redovne godišnje mamografije.

"Rezultati nisu bili dobri, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, jer sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << htela da sve ostavim iza sebe i da ne moram da se bavim time, sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Mislila sam da sam dobro i da sam spremna za život. Rak dojke me neće ubiti", prisetila se.

Nažalost, u julu 2022. ispostavilo se da borba još uvek nije gotova - Linda Evanđelista je ponovo otkrila kvržicu u grudima. Nakon detaljnog ispitivanja, ispostavilo se da ima rak u grudnom mišiću.

"Rekla sam svom lekaru: 'Iskopaj rupu u mojim grudima. Ne želim da izgleda lepo. Želim da to iskopate. Želim da vidim rupu u grudima kada završiš. Da li me razumete? Neću da umrem zbog ovoga'", ispričala je legendarna manekenka.

Lekari su joj posle toga rekli da su njene prognoze dobre, što ju je navelo da ih pita zašto nisu odlične. "Kada se jednom vrati, uvek postoji šansa da će se ponoviti", odgovorili su joj.

Evanđelista je dodala i da ima užasne rezultate oncotype testa, dijagnostičkog alata koji predviđa verovatnoću da će se rak vratiti.

"Znam da sam jednom nogom u grobu, ali u potpunosti sam u slavljeničkom raspoloženju", rekla je.

Linda je istakla i da je "samo šačica ljudi" znala za tešku borbu koju je vodila protiv opake bolesti. Nije otkrila da li je imala rekonstrukciju dojke nakon dvostruke mastektomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.