Slavna glumica bori se sa bipolarnim poremećajem: Bolest supruga bila joj je okidač

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 21:58

Slavna glumica bori se sa bipolarnim poremećajem: Bolest supruga bila joj je okidač

Holivudska glumica Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas mogu se pohvaliti retko stabilnim brakom kada su holivudske zvezde u pitanju, ali čini se da im na polju zdravlja ne "cvetaju ruže".

Glumica, koja je napunila 54. godine, proslavila se kao 19-godišnjakinja ulogom u britanskoj seriji "The darling buds of May, mada kaže da joj je uloga u filmu "Zorro: The Masked Avenger" prekretnica u karijeri, ali i u životu.

Upravo se Daglas koji se smatrao seks simbolom devedesetih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaljubio u Ketrin kada ju je video u filmu "Zorro".

Glumac je zvezdu u usponu pozvao na večeru, a venčali su se 18. novembra 2000. godine u poznatom njujorkškom hotelu "Plaza", gde su prisustvovale brojne holivudske zvezde, a danas imaju dvoje dece.

Godine 2011. prijavila se u ustanovu za mentalno zdravlje

Ketrin je 2013. godine šokirala fanove vešću da se Majkl i ona razvode, ali su se pomirili aprila 2014. godine. 2015. godine, Daglas je rekao da je njihov brak "snažniji nego ikad".

Nakon 25 godina veze, od kojih su 23 u braku, par je i dalje zajedno, a neretno na svojiim društvenim mrežama daju uvid u svoju intimu.

2011. godine glumica se prijavila u ustanovu za mentalno zdravlje radi lečenja svog bipolarnog poremećaja, ali nije želela da govori o svojoj bolesti u javnosti.

U to vreme, njen PR je objavio izjavu, koja je glasila:

"Nakon što se suočila sa stresom tokom prošle godine, Ketrin je donela odluku da se prijavi u ustanovu za mentalno zdravlje radi kratkog boravka zbog lečenja svog bipolarnog poremećaja."

Naime, dijagnoza karcinoma njenog supruga Majkla Daglasa bila je okidač za pogoršanje glumičinog mentalnog zdravlja, što je ona kasnije i potvrdila. Ketrin Zita Džons je priznala da je bipolarni poremećaj nešto sa čim se ona dugo bavila i da su nedostatak sna, briga i stres bili glavni i najveći pokretači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.