Skoro su me silovali, neću se nikada oporaviti: Slavna pevačica o kraju karijere

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 12:24

"Skoro su me silovali, neću se nikada oporaviti": Slavna pevačica o kraju karijere

Poznata britanska kantautorka Lili Alen je imala prilično nesrećan splet okolnosti u životu, a kako i sama kaže, nikada nije uspela da pronađe emocionalnu i duhovnu ravnotežu.

Lili Alen, britanska kantautorka hitova "Smile", "Not Fair", "22" i "F*** you", otkrila je da nikada nije uspela da pronađe emocionalnu i duhovnu ravnotežu posle gubitka sina, traumatičnog uhođenja čoveka koji je bio opsednut njom i navodnog polnog napada. Posle svih događaja povukla se iz sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muzike, nekoliko godina radila na sebi, i kako kaže, još uvek nije pronašla način da se potpuno pomiri sa traumama koje je preživela.

Pevačica i od skora glumica, koja ima 38 godina, rekla je da ne isključuje povratak muzici, ali da trenutno prihvata "iskrenu stranu glume". Lili Alen navodi da joj je gluma pružila priliku da istraži i izrazi svoja osećanja. Umesto samo površne zabave Lili tvrdi da teži umetničkoj autentičnosti i dubljem povezaivanju s likovima koje glumi.

"Ljudi bi mogli da pomisle da se povlači. Ali izgubila sam sima, jedan čovek me je uhodio godinama i napadnuta sam, rekla je Lili u intervjuu za časopis "Hunger".

"Imala sam osećaj kao da izlazim iz svog tela kada su se ti događaji odvijali, i mislim da se nikad nisam oporavila od njih", rekla je Lili. Naime, bila je u šestom mesecu trudnoće kada je se javila misao da će izgubiti dete 2010. godine.

Problematičan privatan život pogoršao je Aleks Grej, koji ju je godinama opsesivno pratio, a potom provalio u njen dom 2015. dok su ona i njena deca spavali. Grej je uhapšen i osuđen na pritvor na osnovu zakonu o mentalnom zdravlju.

Lili Alen u knjizi o njenoj karijeri i životu piše da ju je osoba iz muzičke industrije napala dok je spavala u njegovoj hotelskoj sobi tokom boravka u inostranstvu nakon što se "napila" na zabavi.

Lili Alen, koja je u braku s glumcem iz serije "Stranger Things", Dejvidom Harborom, majka je dve ćerke s bivšim partnerom Semom Kuperom. Između ostalog otvoreno je govorila o problemima s zavisnošću od narkotika.

"Etel je imala sedam, Marni šest godina kada sam se 'skinula', a postoji još dosta s**nja koja su se desila i zbog kojih će biti jako ljute kad porastu", priznala je Lili.

U intervjuu pričala je odluci da se okrene glumi, koja je uključivala nastup na "West Endu" i ulogu u seriji "Dreamland" na Sky-u, rekla je: "Pozorište i nastupanje pred velikim masama daje adrenalin. Osećam se kao da sam ponovno živa - to je zavisnost da se razumemo."

"Osećam da sam postigla sve što sam želela u svojoj karijeri, i osećam se kao da sam pobedila kao autorka, ali s druge strane ne mogu samo da spremam sendviče i vozim decu na njihove aktivnosti. To ću raditi nekoliko meseci, a one će smisliti nešto novo", dodala je Lili.

Nakon uspeha koji je ostvarila kao pevačica, tekstopisac i kompozitor, okrenula se glumi i traži novi izazov koji će je ispuniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.