Školjke na buzari

Izvor: Domino Magazin, 10.Dec.2012, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školjke na buzari

Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka

Školjke – 500 gr; maslinovo ulje; so; belo vino – 2 dl; beli luk; peršunov list; prezle

Jednostavno za pripremu, ali valja imati pijacu na kojoj je pravo izbobilje jeftinih školjki.

Dakle, na malo maslinovog ulja, u velikoj šerpi, školjke se otvore »na suvo«. Meša se sve vreme dok se one polako otvaraju i puštaju svoj sok. Onda se nalije čašom belog vina začini belim lukom, solju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << peršunom po ukusu, ko ne voli da mu bude retko obazrivo doda malo prezli, pa kuva još desetak minuta.

Najlepše je kad je toplo.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše

Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.