Izvor: Domino Magazin, 10.Dec.2012, 05:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Školjke na buzari
Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka
Školjke – 500 gr; maslinovo ulje; so; belo vino – 2 dl; beli luk; peršunov list; prezle
Jednostavno za pripremu, ali valja imati pijacu na kojoj je pravo izbobilje jeftinih školjki.
Dakle, na malo maslinovog ulja, u velikoj šerpi, školjke se otvore »na suvo«. Meša se sve vreme dok se one polako otvaraju i puštaju svoj sok. Onda se nalije čašom belog vina začini belim lukom, solju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << peršunom po ukusu, ko ne voli da mu bude retko obazrivo doda malo prezli, pa kuva još desetak minuta.
Najlepše je kad je toplo.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs
Kuvanje za gurmane
Piše
Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.