Skandal kakav Britanija ne pamti: Oglasila se škola, princ Džordž glavna tema, Kejt i Vilijam očajni

Izvor: B92, 11.Nov.2022, 09:04

Skandal kakav Britanija ne pamti: Oglasila se škola, princ Džordž glavna tema, Kejt i Vilijam očajni

Princ Vilijam i Kejt Midlton šokirani su nakon vesti da je u školi koju su pohađala njihova deca radio pedofil. Naime, Metju Smit, zamenik direktora ustanove "Thomas Battersea", u koju su donedavno išli princ Džordž i princeza Šarlot, proglašen je krivim za, kako se navodi u optužnici, seksualnu eksploataciju dace.

No, izvori bliski dvoru navode da Smit nije imao dodira sa Džordžom i Šarlot, zapravo nije imao ni prilike za to, jer je u prestižnu školu došao u septembru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada su oni već krenuli u drugu instituciju.

U njegovom računaru pronađene su eksplicitne fotografije maloletnih lica koje je verovatno razmenjivao sa ljudima sličnih nastranosti.

Priznao je krivicu, a direktor škole, koju inače pohađaju deca uzrasta od četiri do 13 godina, tim povodom se obratio njihovim roditeljima. Smit je, naravno, istog časa dobio otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.