Skandal: Egipat isključio Internet

Izvor: Domino Magazin, 28.Jan.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Egipat isključio Internet

Kako bi sprečio komunikaciju demonstranata koji traže smenu predsednika

Egipat potresaju velike demontracije kojima se traži promena tridesetogodišnje vladavine Hosnija Mubaraka. Istovremeno, vlada je ukinula Internet u celoj zemlji!

Noćas u 00:34 sati sva tri provajdera istovremeno su isključila svoje linkove. Eksperti kažu da je malo zemalja u svetu gde se isključivanjem prekidača može ubiti internet i podsećaju na cenzuru u Kini, zatim prekid veza 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << tokom demonstracija u Iranu i 2007. u Burmi gde je na vlasti vojni režim.

Ako vas zanima koliko je Interent postao važan biće vam interesantna i vest da je pre neki dan Facebook saopštio da je Vlada Tunisa nedavno pokušala da ukrade šifre ove društvene mreže kako bi sprečili komunikaciju demonstranata.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.