Sinđelić

Izvor: B92, 13.Nov.2009, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinđelić

Smešten uz teren fudbalskog kluba kod Arhitektonske škole, „Sinđa" je bio i delimično ostao jedan od poznatijih beogradskih ugostiteljskih toponima.

Adresa: Vojislava Ilića 86

Telefon: 011/ 241 - 2297

Vebsajt: www.restoransindjelic.com

E-mail: restoransindjelic@neobee.net

Radno vreme restorana i kuhinje: od 12.00 do 24.00

Gradski prevoz: Autobus - 46, 55; Trolejbus - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 19, 21, 29

Kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Dina, American Express

Bašta ili terasa: da, 130 mesta

Parking: da

Prilaz za osobe sa invaliditetom: da

Muzika: domaća zabavna

Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku

Osoblje govori: engleski jezik

Vegetarijanski meni: da

Vrsta kuhinje: nacionalna

Glavna jela: od 550 do 1.100 dinara

Rezervacija: poželjna

Dostava: da

Zakup: da

Enterijer je mešavina Evrope i Balkana, uz mnogo cveća, i prirodnog i veštačkog, atmosfera je dinamična i prijatna, sa dosta poslovnog sveta i starijih parova.

Usluga je diskretna i odmerena, prisutna tačno kada treba, a bez nametljivosti. Jelovnik je pak čitava obimna knjiga kojom dominira nacionalna kuhinja.

Ručak smo započeli tradicionalnom telećom čorbom koja se s pravom može nazvati gurmanskom, solidne gustine, sa dovoljno mesa i povrća, odlično začinjena.

Preskočivši poveliki broj predjela, što hladnih što toplih, odmah smo prešli na jedan od specijaliteta kuće — pileću džigericu u sosu od pečuraka, veoma ukusno i pikantno jelo, gde džigerica poprima poseban ukus uz gusti preliv od pečuraka, a pire od krompira pokazao se kao skladan prilog.

Iz dnevne ponude odlučili smo se za ribić na kajmaku koji je takođe zaslužio visoku ocenu. Sočni i ukusni komadi mesa topili su se u bogatom prelivu od kajmaka.

Porcije su obilne, salate sveže. Na meniju su i razne vrste pečenja, celokupna ponuda roštilja, ali i solidna ponuda rečne i morske ribe, kao i vegetarijanskih jela. Sa poduže liste deserta odabrali smo pitu sa višnjama, koja nije baš kao pita naših baka, ali jeste hrskava i umereno slatka, sa izdašnim voćnim punjenjem.

Ukratko, „Sinđelić" je umivena varijanta nacionalne kuhinje kojom je izgubljen deo šmeka, ali je kvalitet zadržan.

Obrok za dvoje, bez pića, košta 2.800 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.