Simbol Holivuda na prodaju

Izvor: B92, 19.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simbol Holivuda na prodaju

Deo zemljišta na brežuljcima Beverli Hilsa, na kojem stoji natpis "Hollywood”, jedan od najpoznatijih simbola Kalifornije, uskoro bi se mogao naći okružen luksuznim vilama.

Zemljište od 55 hektara prodaje se za 22 miliona dolara, a vlasnik je investiciona grupa "Fox River Financial Resources” iz Čikaga, koja je zemljište kupila 2002. godine za dva miliona dolara.

Teren je nekad pripadao milijarderu Hauardu hjuzu, koji je 40-ih godina prošlog veka želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da na tom mestu sagradi ljubavno gnezdo za sebe i glumicu Džindžer Rodžers.

Priča o prodaji zemljišta na kojem se nalazi simbol Kalifornije izazvala je ogorčenje među stanovnicima Los Anđelesa i gradskih vlasti, koje su zapretile sudskom blokadom gradnje na tom području.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.