Šestogodišnjakinja matirala šahovskog šampiona

Izvor: B92, 16.Maj.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestogodišnjakinja matirala šahovskog šampiona

Norveški velemajstor Simen Agdestein morao je da prizna poraz od šestogodišnje devojčice koja ga je nadigrala na šahovskoj tabli.

Maloj Like-Merlo Heliesen je otac dao ime po čuvenoj vrsti groždja, od kog se pravi najcenjenije crno vino na svetu. Ali, dok tata ima očiglednu sklonost ka vinu, ćerka je pokazala da ima dara za popularni "umni" sport.

Prema pisanju norveškog sajta The Local, Like-Merlo uspela je da matira Agdesteina tokom simultanke koju je sedmostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << norveški šampion igrao protiv devet devojčica. Agdestein inače ima 2620 poena na rang-listi FIDE.

"Odlično igra. Mnogo je bolja od Magnusa Karlsena u njenim godinama", rekao je nakon odigrane partije Adgestein, koji je jedno vreme trenirao trenutnog svetskog prvaka u šahu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.