Šest stvari koje nikada ne treba reći partneru

Izvor: B92, 20.Feb.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest stvari koje nikada ne treba reći partneru

Jedna oštra rečenica može biti dovoljna da "ućutka" vašeg partnera, čak iako ste u sred žučne svađe. Neukusna šala na račun njegove majke i podsećanje na bivšu devojku su samo dve užasne stvari koje mu nikada ne treba reći. Ukoliko to učinite, ostaće trajni ožiljci u vašoj vezi. Donosimo vam šest fraza koje morate izbegavati ako želite izbeći katastrofalne posledice.

"Pogledaj kako je tvoj brat pametan, nikad nećeš biti kao on"

Poređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s drugim muškarcima će razbesniti vašeg partnera. Te stvari bi trebali potpuno izbaciti iz vaše komunikacije, posebno ako se radi o poređenju s njihovim bratom, ocem ili prijateljem.

"Vrlo dobro znaš da je nikad nećeš preboljeti"

Ukoliko mislite da je ova rečenica pravi način da uzvratite udarac, varate se. Ponekada se "kopanje" po tuđoj prošlosti može činiti dobrim načinom da uzvratite na uvredu ili neku rečenicu koja vas je povredila, ali to nemojte činiti po svaku cenu. Spominjanje bivših devojaka svog partnera će vas samo udaljiti od njega. On bi mogao pomisliti da ste nesigurna osoba koja mu ne veruje. Najbolje je da zaboravite takve stvari i poštedite i sebe i partnera nepotrebne neugodnosti.

"Previše novca trošiš na izlaske sa svojim prijateljima"

Zapamtite, to su njegovi prijatelji i on će trošiti novac na njih bez obzira šta vi mislite o tome. Ukoliko ga budete stalno podsećali na to, postati će ćutljiv i kriće od vas sve što ima veze sa novcem. Muškarci jednostavno mrze da im se govori kako i koliko da troše svog novca, pogotovo ako taj novac troše sa svojim prijateljima. Ako imate primedbe, radije mu to recite na način na koji on neće osetiti da ga optužujete i kritikujete. Za muškarca je novac jedno, a prijatelji su nešto sasvim drugo. Vaš partner će smatrati da želite da uništite njegova prijateljstva ukoliko pomešate to dvoje. Svoje predavanje o načinu trošenja sačuvajte za drugi put.

"Šta je s tvojom majkom, zašto se čudno ponaša?"

Iako vam je obećao da će s neba skinuti zvezde, voleti vas do kraja života, samo jedna reč protiv njegove majke je dovoljna da vas vidi kao zlikovca. Većina muškaraca svoj odnos s majkom ljubomorno čuvaju i neće vam dopustiti da se mešate. Iako vam može biti neugodno zbog ponašanja njegove majke, potrudite se da mu to ne kažete, jer će vaš partner smatrati da je ne poštujete.

"Ne danas, previše sam umorna"

Korišćenje ove rečenice kada se radi o seksu ne samo da će odbiti vašeg muškarca, nego će se zapitati da li ste vi prava žena za njega. Mogao bi pomisliti da će mu život s vama biti ispunjen kupovinom, poslovima u domaćinstvu, sedenjem ispred televizora i slično. Ukoliko vašem partneru uskratite seks, možete nenamerno poslati poruku da vam seks sa njim više nije ugodan i zadovoljavajući. U iznimnim situacijama vas partner treba razumeti, ali konstantni banalni izgovori za izbegavanje seksa su mučenje u pravom smislu te reči.

Psovke

Psovke su u nekim situacijama gotovo neizbežne, ali ako ih koristite u komunikaciji sa vašim partnerom, to bi moglo značiti propast vaše veze. Psovke su neoprostive, takvo ponašanje će se zgaditi vašem partneru. Čak iako se nakon svađe pomirite, budite sigurni da psovke neće zaboraviti. Dakle, kada situacija postane napeta i dođe do svađe, ipak pripazite na svoj rečnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šest stvari koje nikada ne treba reći partneru

Izvor: S media, 20.Feb.2011

Jedna oštra rečenica može biti dovoljna da "ućutka" vašeg partnera, čak iako ste u sred žučne svađe. Neukusna šala na račun njegove majke i podsećanje na bivšu devojku su samo dve užasne stvari koje nikada ne treba da mu kažete. Ukoliko to učinite, ostaće trajni ožiljci u vašoj vezi....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.