Servirajte savršenu lubenicu (dinju)

Izvor: NaDlanu.com, 06.Okt.2011, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servirajte savršenu lubenicu (dinju)

Koliko vam se puta dogodilo da ste kupili ovo vaše omiljeno voće, jedva čekate da jedete, a kad zagrizete, razočarenje! Evo malih saveta!

Servirajte savršenu lubenicu!Dešifrovati zrelostProvoverite boju!Dinja treba da bude tamno zelena, a oko dela koji je stajao u zemlji treba da bude žuta boja.Ako je taj deo beo znači da nije zrela. Još jedan test, kucnite je malo, ako se čuje tup zvuk zrela je!Secite precizno!Koristite veliki kuhinje nož i secite od jednog do drugogo kraja lubenice. Samo pažljivo! Ako želite možete odseći koru i iseći je na kockice.Servirajte!Probajte neke neobične kombinacije. Američki gastronomi služe kockice lubenice ili dinje sa maslinovim uljem posute morskom slolju, sa trešnjama I kockicama paradajza.Čudno zvuči ali kiselost paradajza i slast lubenice,zaista idu dobro zajedno.Probajte i kombinaciju lubeniceI svinjetine Ili pačetine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.