Izvor: Domino Magazin, 08.Apr.2013, 06:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sendvič s lososom
Viljuškom po svetu: Rusija
Soljeni ili dimljeni file lososa; ražani hleb; zelena salata; puter ili margarin
U ruskoj kuhinji riba zauzima značajno mesto, i najčešće se jede pržena, ili samo soljena, kao na primer losos ili haringa. Losos se može jesti kao meze, na malim parčićima belog hleba, premazanim puterom, ako je reč o prazniku. Svakodnevno, preporučujem kao prilog sendviču, kvalitetnom i hranljivom doručku. (Losos je pun korisnih omega kiselina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i drugih važnih sastojaka!) U ovoj drugoj varijanti – namažite komad ražanog hleba puterom ili margarinom, položite na njega list zelene salate i preko komadić filea lososa. I to je sve!
Viljuškom po svetu:
Ruska kuhinja
Uređuje
Mika Dajmak
Piše
Zorana Bojić
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs