Selma Bajrami zadržana na beogradskom aerodromu

Izvor: B92, 22.Jan.2024, 15:54

Selma Bajrami zadržana na beogradskom aerodromu

Pevačica Selma Bajrami danas je zadržana na beogradskom aerodromu, prenose domaći mediji.

Krajem novembra prošle godine u javnost je isplivao snimak na kojem Selma Bajrami, koja je karijeru gradila i u Srbiji, peva albansku pesmu na jednom nastupu u Sarajevu i pokazuje rukama simbol dvoglavog orla.

Tada je u javnosti nastao skandal i na račun ovog postupka pevačice nizale su se osude, a spekulisalo se i da joj može biti zabranjen ulazak u Republiku Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako sada piše Alo, Selma je danas probala da uđe u Srbiju, ali je zadržana na beogradskom aerodromu.

Podsetimo, Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić je nakon ovog skandala bio upitan postoje li osnove za zabranu ulaska u Srbiju pevačici Selmi Bajrami.

"Mislim da ima razloga za to, kao i za još neke, ali to je nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbednosnih službi", kazao je tada Dačić za Informer.

I sama pevačica se oglasila posle svega, braneći se rečima:

"Svi znate da sam ja "Selma internacionale"! Vi zovete samo kada je neka provokacija. Ja sam Bosanka, poreklom sa Kosova. Apolitična sam osoba. Volim sve narode. Pevam svuda gde me vole. Neću više da razgovaram na tu temu", rekla je Bajramijeva.

Na pitanje kako misli da će srpski narod, koji je pevačicu uvek rado gostio po najgledanijim emisijama da reaguje, Bajramijeva je odbila da odgovori.

"Šta kako će da reaguje javnost u Srbiji? Oni me poznaju, znaju ko sam ja. Ukoliko me na bilo koji način ugrozite, postoje sudovi", rekla je Selma tada za Informer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.