Seljačka gozba

Izvor: Domino Magazin, 31.Maj.2013, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seljačka gozba

Viljuškom po ex-YU: Slovenija

Sastojci: 600 gr svežih svinjskih leđa; 2 pečenice; 1 kranjska kobasica; 2 krvavice; 6 – 7 manjih rebara; 5,5 kg kiselog kupusa; 6 – 7 manjih knedli od hleba; 2 – 3 kriške krompira po osobi; 1 kašika čvaraka za krompir; 100 gr čvaraka za kupus

Svinjska leđa posolimo, pobiberimo i ispečemo. Isto uradimo i sa pečenicama i krvavicama. Rebarca i kobasice skuvamo.

Skuvamo i kupus u onoliko vode da je pokriven. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Malo vode odlijemo i kupus začinimo preprženim čvarcima, onako u loncu. Zatim skuvamo još krompir i knedle.

Razgrnemo kupus u veću posudu i lepo naslažemo pečeno meso, kobasice, krompir, knedle i rebarca.

Ovaj recept je za 6 – 7 osoba. Istini za volju, seljačka gozba nije isključivo »kranjska gozba«. Znaju je i u Austriji, u Bavarskoj i u Švajcarskoj.

Viljuškom po svetu:

Finska



Uređuje

Mika Dajmak

Piše

Bronislava Herman Grasi

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.