Izvor: Domino Magazin, 31.Maj.2013, 06:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Seljačka gozba
Viljuškom po ex-YU: Slovenija
Sastojci: 600 gr svežih svinjskih leđa; 2 pečenice; 1 kranjska kobasica; 2 krvavice; 6 – 7 manjih rebara; 5,5 kg kiselog kupusa; 6 – 7 manjih knedli od hleba; 2 – 3 kriške krompira po osobi; 1 kašika čvaraka za krompir; 100 gr čvaraka za kupus
Svinjska leđa posolimo, pobiberimo i ispečemo. Isto uradimo i sa pečenicama i krvavicama. Rebarca i kobasice skuvamo.
Skuvamo i kupus u onoliko vode da je pokriven. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Malo vode odlijemo i kupus začinimo preprženim čvarcima, onako u loncu. Zatim skuvamo još krompir i knedle.
Razgrnemo kupus u veću posudu i lepo naslažemo pečeno meso, kobasice, krompir, knedle i rebarca.
Ovaj recept je za 6 – 7 osoba. Istini za volju, seljačka gozba nije isključivo »kranjska gozba«. Znaju je i u Austriji, u Bavarskoj i u Švajcarskoj.
Viljuškom po svetu:
Finska
Uređuje
Mika Dajmak
Piše
Bronislava Herman Grasi
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs