Seksualno vaspitanje u školama u Vojvodini

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksualno vaspitanje u školama u Vojvodini

U deset srednjih škola u Vojvodini uvodi se seksualno vaspitanje kao pilot-projekat, najavila je danas pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu.

Projektom će biti obuhvaćeno deset škola, sa ukupno 40 odeljenja, i sa 1.200 đaka, kazala je Čobanu za Radio-televiziju Vojvodine.

Ona je dodala da je deo đaka delimično već upoznat sa seksualnim obrazovanjem, pre svega preko društvenih mreža, što je ocenila kao nedovoljno znanje.

Marinika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čobanu je kazala da seksualno vaspitanje za sada neće biti obavezni školski predmet.

"Nadam se da ćemo nakon godinu dana primene ovog projekta dokazati da ovaj predmet treba da postane vannastavni predmet u svim školama, a potom i obavezni školski predmet", kazala je Marinika Čobanu.

Precizirala je da će se seksualno vaspitanje izučavati u gimnazijama u Zrenjaninu i Sremskim Karlovcima, gimnaziji "Isidora Sekulić" u Novom Sadu, gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu, gimnaziji "Branko Radičević" u Staroj Pazovi.

Projektom su obuvaćeni i Srednjoškolski centar "Nikola Tesla" iz Vršca, ekonomsko-trgovačke škole u Kikindi, Bečeju i Alibunaru, kao i Srednja stručna šskola "Borislav Mihailović Mihiz" iz Iriga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seksualno vaspitanje u školama u Vojvodini

Izvor: B92, 03.Sep.2013

U deset srednjih škola u Vojvodini uvodi se seksualno vaspitanje kao pilot-projekat, najavila je danas pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu...Projektom će biti obuhvaćeno deset škola, sa ukupno 40 odeljenja, i sa 1.200 đaka, kazala je Čobanu za Radio-televiziju Vojvodine...Ona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.