Seks - odgovor na ekonomsku krizu

Izvor: B92, 01.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks - odgovor na ekonomsku krizu

Suočeni sa ekonomskom krizom koja negativno utiče na njihovu potrošačku moć, većina Britanaca sve više se okreće seksu kao omiljenoj razonodi koja je pritom potpuno besplatna.

Jedno nedavno istraživanje koje je sproveo institut "YouGov" na uzorku od 2.000 ispitanika, pokazalo je da je za 37 odsto Britanaca upražnjavanje seksa najpopularniji vid zabave u doba krize.

"Druženje s prijateljima" je na drugom mestu sa samo 18 odsto glasova, a "razgledanje izloga" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na trećem sa 9 odsto glasova.

Na poslednjem mestu našao se "odlazak u muzeje" (6 odsto) koji su većinom besplatni u Velikoj Britaniji.

Ostatak ispitanika se nije izjašnjavao.

Istraživanje je pokazalo da postoje velike razlike između muške i ženske populacije. Za žene, "druženje s prijateljima" je na prvom mestu (28 odsto), zatim seks (21 odsto), razgledanje izloga (14 ) i odlazak u muzeje (7 odsto).

Muškarcima je seks daleko na prvom mestu (53 odsto), zatim slede druženje (8 ), muzeji (5) i razgledanje izloga (4 odsto).

"Britanci su pokazali da više nisu tako rigidni kao nekada", komentarisala je Liza Pauer, jedna od odgovornih u fondaciji "Terens Hingins” za borbu protiv side koja je naručila ovo istraživanje povodom svetskog dana borbe protiv ove opake bolesti.

Povećanje potražnje prezervativa potrkrepljuje rezultate istraživanja, navodi organizacija, ističući da kutija prezervativa košta mnogo manje od izlaska u restoran ili u bioskop.

"Stručnjaci sve češće napominju da vežbom održavamo strujanje hormona sreće", ističe se u saopštenju organizacije, dodajući da članska karta u sportskom klubu košta između 30 i 70 funti (36 do 83 evra) mesečno dok je seks besplatan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više seksa tokom krize

Izvor: EMportal, 02.Dec.2008, 14:37

Suočena sa ekonomskom krizom koja negativno utiče na njihovu potrošačku moć, većina Britanaca se izgleda sve više okreće seksu kao omiljenoj razonodi.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.