Seks i pranje zuba

Izvor: Domino Magazin, 06.Dec.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks i pranje zuba

Neobična veza ove dve aktivnosti

Muškarci koji često peru zube imaju manji rizik od nastajanja problema sa erekcijom nego muškarci koji se ne brinu o oralnoj higijeni. Novo istraživanje je pokazalo da muškarci koji imaju upalu desni takođe imaju i tri puta veći rizik od nastajanja problema vezanih za erekciju.

Turski naučnici kažu da je 53 posto onih sa problemima vezanim za erekciju takođe imalo i upalu desni.

Loša oralna higijena povećava šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << za 3.29 puta da ćete patiti od problema sa erekcijom.

"Probleme erektivne disfunkcije ima više od 150 miliona muškaraca širom sveta. Fizički faktori uzrokuju dve trećine slučajeva. Ostatak uzrokuju emotivni stres i depresija. Hronični periodontitis je grupa infektivnih oboljenja koje uzrokuju bakterije i koja se najčešće dešavaju uz upalu desni. Mnoga istraživanja su pokazala da hronični periodontitis može uzrokovati vaskularna oboljenja koja su povezana sa problemima u vezi sa erekcijom", kaže doktor Faith Oguz sa Univerziteta Inonu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.