Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (15. 05. - 21. 05. 2017.)

Izvor: BKTV News, 21.Maj.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (15. 05. - 21. 05. 2017.)

Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije fotografije koje su ostavile najjači utisak u protekloj nedelji.

1.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predvodeći delegaciju Srbije, tokom svoje višednevne posete Kini, posetio i  Tangšan gde je razgovarao sa čelnim ljudima provincije Hebei i obišao železaru Hestil - Tangstil Tangšan. Premijeru Srbije priređen je svečani doček u Hastil - Tangstil železari gde je obišao to postrojenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Ova višednevna poseta Kini bila je jako značajna za Srbiju, jer su tokom iste potpisani veliki projekti iz oblasti infrastrukture, ekonomije.

2.

U Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, izaslanik predsednika Milorad Simić uručio je odlikovanja porodicama pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastradalih u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu i porodicama pripadnika 204. vazduhoplovne brigade nastradalih u avionskoj nesreći u rejonu kod Šapca.

3.

Predsednik Amerike Donald Tramp otputovao je u Saudijsku Arabiju, a ovo je prvo putovanje u inostranstvo otkako je stupio na dužnost predsednika. On će tokom višednevne turneje, posle Saudijska Arabija, posetititi još pet destinacija - Izrael, Palestinske teritorije, Vatikan, Brisel i Siciliju.

4.

Ministar za rad Aleksandar Vulin skočio je padobranom iz aviona sa 3.000 metara na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva 2017". Govoreći o skoku iz aviona koji je izveo u tandemu sa instruktorom padobranstva Milanom Todorovićem rekao je da je to za njega bilo veliko zadovoljstvo.

5.

Radovi na Koridoru 10 kod Mominog kamena zaustavljeni su danas jer su radnici bugarske firme "Euro alijansa" pronašli zmiju otrovnicu u armaturi. Poskok, najveća otrovnica u Evropi, ušao je u armaturne mreže na deonici Koridora 10 iza tunela Manojle kod Vladičinog Hana gde se izvode radovi na izgradnji auto-puta.

6.

Švedsko tužilaštvo objavilo je u protekle nedelje da će tražiti ukidanje naloga za hapšenje Džulijana Asanža po optužbi za silovanje.  Tužilaštvo Švedske saopštilo je da će odustati, posle skoro sedam godina, od preliminarne istrage o navodnom silovanju za koje je optužen osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž. Asanž (45) živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012,. godine nakon što je pobegao kako bi izbegao ekstradiciju Švedskoj zbog optužbe za silovanje koje on negira.

7.

Užas u Njujorku! Vozilo je u punoj brzini uletelo među pešake na Tajms skveru u Njujorku, najmanje jedna osoba je poginula, a 20 povređeno. Portparol policije je rekao da detektivi pretražuju kuću napadača, 26-godišnjeg Ričarda Rohasa iz Bronksa, koji je automobilom uleteo među grupu ljudi, ali da dosad nije pronađen nijedan dokaz o povezanosti s terorizmom. Rohas je uhapšen, a policiji je rekao da čuje glasove i da očekuje da će umreti.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.