Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (03. 04. - 09. 04. 2017.)

Izvor: BKTV News, 09.Apr.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (03. 04. - 09. 04. 2017.)

Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije fotografije koje su ostavile najjači utisak u protekloj nedelji.

1.

Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Mostar u okviru 10. Međunarodnog sajma privrede, a susrete je započeo sastankom sa najvišim državnim zvaničnicima iz regiona. Inače, premijer je otišao u Mostar samo dan nakon što je pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji. Pogledajte šta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je Vučić poklonio hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću.

Podsetimo, Srbija je prošle nedelje dobila novog predsednika! Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima, odneo je ubedljivu pobedu sa više od 50 odsto glasova!

2.

Najmanje 11 osoba je poginulo, a 45 povređeno u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu. Eksplozija, koja je okvalifikovana kao teroristički napad, dogodila se u vozu koji se kretao između dve metro stanice u Sankt Peterburgu. U međuvremenu je nađena bomba na jednoj stanici metroa, ali je ona onesposobljena. Evo i ko je osumnjičen za ovaj napad.

3.

U napadu hemijskim oružjem u Siriji poginule su 72 osobe, među kojima je i dvadesetoro dece. Ovaj napad šokirao je celu planetu, zbog čega su Ujedinjene nacije sazvale vanredu sednicu na kojoj je predstaviljen nacrt rezolucije u kojoj se traži pokretanje istrage o napadu snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada.

4.

Predsednik Donald Tramp kao osvetu za napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu naredio je vojnu operaciju na Siriju - sa američkih razarača u istočnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske U tom napadu ubijeno je šestoro ljudi i naneta je velika šteta. Ovu vojnu operaciju, koja je iznenadila ceo svet, naročito je kritikovala Rusija, a premijer te zemlje Dmitrij Medvedev izjavio da je Amerika, zbog napada na vojnu bazu u Siriji, na ivici sukoba sa Rusijom.

5.

Srbiju je zadesila velika tragedija! Školsko-borbeni avion "Super galeb G-4“ srušio se kod sela Slatina, nedaleko od Šapca, tokom izvođenja redovne letačke obuke, a oba pilota su nastradala.

6.

Svet ove nedelje nije imao mira. Najmanje četiri osobe su poginule i desetine povređeno kada je kamion uleteo među ljude u centru Stokholma. Švedska policija uhapisla je dva muškarca nakon napada. Ovaj incident zabrinuo je švedske vlasti, zbog čega je pojačana kontrola na granicama.

7.

Fantastična teniska reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u polufinale Dejvis kupa! Srpski dubl Nenad Zimonjić i Viktor Troicki savladali su Špance Pabla Karenja-Bustu i Marka Lopesa posle pet setova. Bravo, momci!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.