Scene ovog cirkusa ostavljaju bez daha: Humanost prema životinjama i oduševljeni posetioci

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scene ovog cirkusa ostavljaju bez daha: Humanost prema životinjama i oduševljeni posetioci

Roncalli cirkus je prvi cirkus na svetu koji je životinje zamenio čarobnim holografskim projekcijama.

Počinje muzika, svetla trepere, a u sredini ringa pojavljuje se slon i pozdravlja publiku velikim naklonom.

Nekom čarolijom nestaje, a četiri konja preuzimaju ring i u galopu kruže scenom dok njihove grive svetlucaju pod svetlima reflektora.

Dobrodošli u cirkus novog doba – mesto gde se životinje ne muče, zato što ih – nema.

Austrijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cirkus sa dugom tradicijom postojanja među prvima je već početkom 90- ih izbacio divlje životinje iz svog programa, a zadržali su pripitomljene konje. Nedavno su, osvešćeni problemom mučenja i iživljavanja nad životinjama u cirkusu, u potpunosti prestali da koriste životinje za potrebe šoua i okrenuli tačkama sa akrobatima, klovnovima i umetnicima na trapezu.

Ovo je budućnost cirkusa - tačke u kojima svi mogu da uživaju bez tretiranja inteligentnih i osetljivih bića kao objekata zabave", izjavio je Jan Creamer, predsednik organizacije Animal Defenders International.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.