Satelit od 6 tona pada na Zemlju

Izvor: B92, 08.Sep.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satelit od 6 tona pada na Zemlju

Američka svemirska agencija (NASA) saopštila je da će jedan od njenih satelita koji su van funkcije uskoro pasti na Zemlju, ali da stručnjaci smatraju da nema razloga za brigu.

NASA je podsetila da za više od 50 godina, koliko traje kosmičko istraživanje, svemirski otpad nikada nikoga nije povredio, ali i napomenula da ne zna kada i gde će satelit star 20 godina pasti.

On bi krajem septembra ili u oktobru mogao da padne na prostoru južno od glavnog grada Aljaske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džunoa i severno od vrha Južne Amerike, preneo je AP.

NASA navodi da su šanse jedan prema 3.200 da delovi satelita nekog pogode.

Satelit težak šest tona korišćen je za praćenje atmosfere. Njegov veći deo će sagoreti prilikom pada, a svega oko 544 kilograma gvožđurije će pasti na zemlju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASA: AMERIČKI SATELIT USKORO ĆE PASTI NA ZEMLJU!

Izvor: Kurir, 08.Sep.2011

VAŠINGTON - Američka svemirska agencija (NASA) saopštila je da će jedan od njenih satelita koji su van funkcije uskoro pasti na Zemlju, ali da stručnjaci smatraju da nema razloga za brigu...NASA je podsetila da za više od 50 godina, koliko traje kosmičko istraživanje, svemirski otpad nikada nikoga...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.