Sat za našu planetu

Izvor: B92, 26.Mar.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat za našu planetu

Stotine miliona ljudi će sutra, u 20.30 časova, isključiti svetla u okviru akcije "Sat za našu planetu", koju organizuje Svetski fond za prirodu.

Od malih ostrvskih nacija u južnom Pacifiku do gusto naseljenih gradova Amerike, pojedinci, kompanije i vlade iz svih krajeva sveta ujediniće se u najvećem globalnom događaju, kada "Sat za našu planetu" počne da kruži zemaljskom kuglom, izražavajući tako svoj stav o problemu klimatskih promena.

Dosad je učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u akciji potvrdilo više od 40 gradova i opština u Srbiji, a učenici Osnovne škole "Drinka Pavlović" i predstavnici Fonda ispred gradske skupštine će vlastima uručiti kutiju sa porukama beogradskih osnovaca.

Upućen je poziv svim Beograđanima koji žele da se uključe u akciju i pomognu planeti, da sa svećama dođu sutra, u 20.30 sati ispred gradske skupštine.

I u Novom Sadu biće organizovana šetnja sa svećama od sata na Petrovaradinskoj tvrđavi do Trga slobode, uz pratnju muzičkog orkestra "Sambansa", a okupljanje će početi u 20.30 sati ispod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Akciju su podržali Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije - grupa za održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda.

Svaki pojedinac, organizacija ili grad može glasati na www.panda.org/serbia, "izborima" između očuvanja Zemlje i globalnog zagrevanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.