Saradnja sa Indijom

Izvor: B92, 20.Feb.2008, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa Indijom

Nju Delhi, februara 2008. Ministarka nauke dr Ana Pešikan je sa delegacijom Ministarstva nauke u zvaničnoj poseti Ministarstvu nauke i tehnologije u Indiji.

Održan je sastanak sa ministrom Kapilom Sibalom, a osnovni cilj je usaglašavanje teksta Programa saradnje u oblasti nauke i tehnologije između Vlade Republike Indije i Vlade Republike Srbije za period 2008-2010. Potisivanje Programa će uslediti nakon usvajanja u Vladi Republike Srbije. Pored toga, na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su uzeti u razmatranje i drugi vidovi podrške indijskog ministarstva nauke i tehnologije srpskoj nauci.

U toku posete, naša delegacija, sa ministarkom Pešikan na čelu, takođe je obišla Institut za genetska istraživanja i integrativnu biologiju (Insitute for Genomics and Integrative Biology), kao i Indijsku nacionalnu akademiju nauka (Indian National Science Academy). Obe posete inicirale su veliko interesovanje i prve korake u budućoj saradnji sa srpskim naučnim organizacijama, odnosno Srpskom akademijom nauka i umetnosti. Poseta će se nastaviti obilaskom referentnih naučnoistraživačkih institucija u Nju Delhiju i Bangaloru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.