San srpske gorštakinje je da trči oko Mon Blana: Najteže je kad idem u šumu po drva VIDEO

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San srpske gorštakinje je da trči oko Mon Blana: "Najteže je kad idem u šumu po drva" VIDEO

Tridesetogodišnja Dragana Obradović iz sela Savković kod Ljubovije život na 1000 metara nadmorske visine ne bi zamenila ni za šta na svetu.

Na obroncima planine Bobije Dragana živi sa majkom i radi teške fizičke poslove od kojih zarađuju za život. Život gorštakinje odabrala je sama, a sa planine silazi samo kada treba da trči ultramaratone.

"Najteže je to kad treba da idem u šumu da spremam drva za ogrev za zimu, kada znaš da moraš da ideš sam. Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikog drugog da dođe da vam pomogne", rekla je ona za TV Prvu.

Obrađuje nekoliko hektara zemlje, održava malinjake, zasade kupina, brine o ovcama, svinjama, kravama...

"Dan mi počne još u pet-šest sati, imamo stoku koja treba da se nahrani. Kada krene proleće, kreću i poljski radovi", objašnjava i dodaje da joj život gorštakinje ne pada teško čak ni kada smetovi dostignu dva metra.

Više pogledajte u video-snimku:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.