Izvor: Domino Magazin, 02.Jan.2014, 05:03 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Salačarsko pečenje
Viljuškom po ex-YU: Vojvođanska kuhinja
Kilogram svinjskog vrata u komadu; 400 gr trganjaca (mlinaca);
so; biber; ulje
Svinjski vrat pre svega posoliti i pobiberiti, pa na samo nekoliko sati prodimiti u pušnici. U nauljenoj šerpi se peče, tri sata na 200 stepeni, po potrebi doliva vodom da se ne prepeče.
Meso iseči na šnicle, trganjce skuvati, pa promešati sa saftom od pečenja i poslužiti kao prilog.
Nisu retki oni što >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << više uživaju u testu, no u mesu.
Viljuškom po ex-YU:
Vojvođanska kuhinja
Uređuje
Mika Dajmak
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs