Salačarsko pečenje

Izvor: Domino Magazin, 02.Jan.2014, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salačarsko pečenje

Viljuškom po ex-YU: Vojvođanska kuhinja

Kilogram svinjskog vrata u komadu; 400 gr trganjaca (mlinaca);

so; biber; ulje


Svinjski vrat pre svega posoliti i pobiberiti, pa na samo nekoliko sati prodimiti u pušnici. U nauljenoj šerpi se peče, tri sata na 200 stepeni, po potrebi doliva vodom da se ne prepeče.

Meso iseči na šnicle, trganjce skuvati, pa promešati sa saftom od pečenja i poslužiti kao prilog.

Nisu retki oni što >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << više uživaju u testu, no u mesu.

Viljuškom po ex-YU:

Vojvođanska kuhinja



Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.